Franki Foundations neemt Martello Group UK over

22/08/2017
 
Op 31 juli 2017 heeft Franki Foundations (dochteronderneming van BESIX Group) de overname voltooid van de in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigde onderneming Martello Group, inclusief dochterondernemingen Martello Holdings, Martello Piling en Highmead Developments.

De overname van deze innoverende niche-speler is in lijn met de strategie van BESIX Group en Franki Foundations om hun activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, die de laatste jaren succesvol gegroeid zijn, nog meer uit te breiden. De overname van Martello betekent voor Franki Foundations UK een omzetstijging van 15 miljoen EUR naar 32 miljoen EUR en een groei van 40 werknemers naar 84.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Martello heeft bewezen een zeer innovatief bedrijf te zijn met uitstekende technische vaardigheden, wat volledig in lijn is met de filosofie van Franki Foundations en BESIX Group. Deze overname versterkt de talentenpool van Franki Foundations en zal veelbelovende opportuniteiten creĆ«ren in het VK en in alle andere landen waar BESIX Group actief is.”

Wim Claesen, General Manager van Franki Foundations: “De overname van de activiteiten van Martello is een echte mijlpaal voor Franki Foundations en BESIX Group. Het combineren van het commercieel netwerk van Martello en dat van Franki Foundations zal onze positie in het Verenigd Koninkrijk versterken. Bovendien zal de integratie van Martello ervoor zorgen dat Franki Foundations Group bijna alle diepfunderingstechnieken zal kunnen aanbieden en grote Britse projecten tot een goed einde zal kunnen brengen.”

Martello Piling, een innovatieve diepfunderingsonderneming, is gelegen in Grantham (VK) en is gespecialiseerd in technisch complexe projecten in moeilijk bereikbare werkomstandigheden zoals renovaties met een kleine vrije hoogte.

De naam Martello Piling wordt behouden en het bedrijf zal gespecialiseerd blijven in grote diameter geboorde palen onder beperkte hoogte en in het ontwerp en uitvoering van de topdown constructie van geboorde palen met ingestorte profielen met een uitvoeringsmethode die hoge toleranties oplevert.

De door Martello ontwikkelde en gebouwde funderingsmachines zorgen ervoor dat het bedrijf kan werken op uitdagende projecten zoals nieuwe funderingen onder bestaande bruggen en spoor- of autowegen, in nucleaire centrales of het verstevigen van funderingen van masten voor telecommunicatie of elektriciteit.

Martello was recent actief als onderaannemer van Franki Foundations in Belgiƫ voor de versteviging van bestaande hoogspanningspylonen op het Mercator project, in opdracht van klant Elia.